Prijs

Actrice Sam Boekaar ontving voor haar hoofdrol in de korte film Melanie de Mr Zee Best Acting award uit handen van Christopher Mack (Director Creative Talent Netflix), tijdens de negende editie van de Shortcutz Amsterdam Annual Awards. Melanie was eerder te zien op het Taoba Film Festival in Georgië, het UNICEF Innocenti Film Festival in Italië, Giffoni in Macedonia, het International Youth Film Festival in Servië en Ale Kino in Polen.

Première

De korte film Zayn ging op 14 maart 2022 in première in theater De Nieuwe Kolk in Assen en op 25 maart in het Forum in Groningen. De vertoningen werden druk bezocht en goed onthaald door het publiek. Zayn werd mogelijk gemaakt met een bijdrage van onder andere Provincie Drenthe, Gemeente Assen, Provincie Groningen en Kunstraad Groningen.

Nominatie

De korte film Melanie met talent Sam Boekaar is genomineerd voor de Mr Zee Best Acting award. De film was te zien op verschillende jeugdfestivals waaronder Ale Kino!, Giffoni, en Taoba Film Festival maar ook het Noordelijk Filmfestival en heeft nu een ShortCutz-nominatie opgeleverd. Gemaakt met talent uit het noorden waar we trots op zijn.

Zayn

Stichting Noord Film heeft de korte film 'Zayn' van regisseur Reinout Hellenthal mogelijk weten te maken met een bijdrage van Provincie Drenthe, Provincie Groningen, BSP Fonds en Kunstraad Groningen. De filmopnames vonden plaats in het najaar van 2021. In 2022 zal de film in première gaan en verder te zien zijn op festivals en scholen. Meer informatie over vertoningen van de film zal later dit jaar volgen.

Melanie

De stichting heeft een bijdrage geleverd aan de productie van 'Melanie' een productie waaraan voornamelijk jong talent heeft gewerkt. Het scenario werd geschreven door Pepijn van Weeren. De filmopnames vonden plaats in de zomer van 2020. Op 1 september ging de film in première op het Tetova International Film Festival in Macedonië. 'Melanie' werd o.a. geselecteerd voor ShortCutz Amsterdam, International Young Audience Film Festival Ale Kino!, UNICEF Innocenti Film Festival, Giffoni Macedonia, Taoba Film Festival en het Noordelijk Film Festival.

Oprichting

Stichting Noord Film werd op 1 januari 2021 opgericht bij Lambeck Harms Notarissen in Groningen. Het stichtingsbestuur bestaat uit leden met een achtergrond in de kunsten en vergadert eens per kwartaal in klein verband. Daarnaast neemt de stichting selectief deel aan bijeenkomsten en activiteiten in de film- en televisiesector. Stichting Noord Film is aangesloten bij de NBF.